luni, 6 iunie 2016

Dureri de genunchi?In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti. 

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Ce sunt durerile de genunchi?


Este evident faptul ca durerile de genunchi sunt un discomfort al articulatiei piciorului, in rotula unde se intalnesc femurul cu tibia. Ele sunt dureri extrem de comune si pot fi cauzate de mai multi factori. Este important sa stim cauza de la care porneste discomfortul.


Cauzele durerilor de genunchi


Durerile de genunchi pot fi provocate de mai multi factori printre care sa afla: leziunile, accidentele, pantofii incomozi, umblatul pe jos pe suprafete dure, miscari bruste, cresterea in adolescenta la tineri, problemele motorii, unele tipuri de artrita la cei in varsta, dar si alte afectiuni. Uneori durerile apar sau reapar dupa o interventie chirurgicala.

Cele mai frecvente cauze sunt:

-       Leziuni mai grave cum ar fi fracturile, rupturi de ligament, leziuni de menisc, entorse, luxaţii
-       Durerea apărută în urma unei artrite sau a unei infecţii articulare.
-       Leziuni cronice cum ar fi artroza, leziunile degenerative ale cartilajului, tendinite sau bursite.


Diagnoza


Leziunile genunchiului sunt foarte frecvent intalnite si pot fi foarte neplacute. Cauzele discomfortului la genuchi pot porni de la inflamarea sau subtierea ligamentelor din articulatie, leziuni ale ligamentelor sau a meniscului. Daca ai dureri de genunchi, consulta medicul pentru a afla care este sursa durerii. Pentru a diagnostica sursa durerilor, medical tau va face un consult aprofundat. Investigatiile ar putea include radiografii sau RM pentru a vedea, mai in detaliu, articulatia genunchiului.


Manifestari asociate cu durerile de genunchi

  •       Mers dificil  
  •       Instabilitate  
  •       Pozitie incorecta 
  •       Blocaj al genunchiului, care apare in leziuni de menisc (pacientul nu poate face intinda complet genunchiul) 
  •       Edem, roseata si umflare locala. 
  •       Senzatia de instabilitate articulara


Ce pot eu sa fac?

Exista cateva modalitati de a ajuta discomfortul de genunchi, de la compresele calde, la diverse unguiente mentolate, evitarea tocurilor sau a papucilor incomozi, evitarea umblatului pe jos pe distante mari si pe suprafete dure, evitarea benzii de alergat, diverse medicamente, insa, exista si o metoda blanda asupra organismului care nu are efecte adverse, terapia Bowen. Terapia te poate ajuta in ameliorarea discomfortului sau poate grabi refacerea dupa o operatie. In functie de natura afectiunii si de vechimea acesteia se vor face mai multe sau mai putine sedinte de terapie.


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-NapocaNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu