luni, 30 mai 2016

- Am insomnii - Dorm putin -



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti. 

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Insomniile si lipsa de somn sunt o problema care ne afecteaza intrega activitate. Un somn adecvat ne face sa fim energici, odihniti si ne revigoreaza.  In timpul somnului organismul isi reface rezervele de energie, se regenereaza si este o parte importanta din viata. 

Insomnii – ce sunt acestea?

 

Insomniile sunt o tulburare a mecanismului de reglare a centrului nervos somn-veghe, care se manifestă prin lipsa de somn sau prin reducerea duratei si a profunzimii somnului si care este intalnita in astenii, nevroze, perioade de stress excesiv etc.


Cauzele insomniei


Insomniile aparute la un interval scurt de timp - pot dura de la cateva nopti la cateva saptamani - pot fi cauzate de ingrijorare in legatura cu o situatie de stres sau de un discomfort trecator. Insomnia persistenta care apare la un interval mai lung - poate dura luni sau chiar ani -  este cauzata adesea de o anxietate cronica, de consumul unor anumite medicamente, de un discomfort cronica, de depresie sau de alte probleme fizice, cum este astmul.


Cat trebuie sa dorm pe zi?


Timpul necesar de somn variaza de la om la om. Numarul de ore dormite nu este atat de important. Important este cum te simti cand te trezesti. Daca nu te simti odihnit, probabil ai nevoie de mai mult somn. Daca te simti obosit in timpul zilei, este un alt semn ca nu dormi destul. Media duratei somnului ar trebui sa fie de 7,5-8 ore pe zi. De cele mai multe ori, simpla eliminare a indispozitiei sau a stresului te poate ajuta sa dormi atat cat este necesar.


Metode de prevenire a insomniei


-          Evita consumul de bauturi cu cofeina cu cateva ore inainte de culcare
-          Evita stresul si situatiile stresante
-          Fa exercitii de relaxare si de respiratie inainte de culcare
-          Creaza un loc linistit si placut al somnului, trage draperiile, mentine temeratura calduta in camera
-          Muta obiectele deranjante in alta camera: radio, telefon, tableta
-          Mediteaza sau asculta muzica de meditatie
-          Evita efortul excesiv cu cateva ore inaintea somnului
-          Culca-te daca iti e somn, evita amanarea adormirii



Ce pot eu sa fac?


Daca treci printr-o experienta asemanatoare si iti creaza dificultati in activitatile zilnice, uneori metodele de evitarea stresului inutil si exercitiile de relaxare si de respiratie pot ajuta, alte ori se vor administra medicamente, insa cea mai blanda metoda pe care o poti incerca este terapia Bowen. In functie de fiecare corp, de gradul de stres al organismului, a vechimii afectiunii sau a intensitatii discomfortului se vor aplica mai multe sedinte de tratament. Terapia te va ajuta atat in gestionarea stresului excesiv, cat si in relaxarea mintii si trupului, organismul se va reechilibra, iar somnul se va regla.
 

Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu