luni, 9 mai 2016

Stres? Emotii?



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti. 

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Stresul este probabil cel mai utilizat cuvant al vremurilor noastre. Activitatile zilinice, timpul putin sau evenimentele neasteptate ne creaza o stare de agitatie si discomfort pe care o numim stres.


Cauzele care pot provoca stres sunt diverse, de la ritmul alert in care traim, stilul nesanatos in care ne hranim, subsatantele de care abuzam, noptile de somn pe care la saltam, pana la grijile permanente si efortul extrem depus in munca.

 

Ce este stresul? Cum se defineste?


Termen general utilizat pentru orice factor din mediu (traumatism, emotii, frig, caldura etc.) capabil sa provoace la om si la animale o stare de tensiune si o reactie de alarma a organismului, determinand uneori aparitia unor afectiuni; Stare patologica constand in supraincordarea unui organism viu, când asupra lui acționeaza factori negativi puternici.


Posibili factori de stres psihic


  • aparitia unor situatii neobișnuite pentru individ care il iau prin surprindere
  • semnificatia puternica a unui eveniment
  • lipsa somnului
  • efortul extrem depus in munca
  • angajarea individului intr-o actiune sau relatie exagerata
  • subsolicitare sau suprasolicitare
  • situatiile de conflict existente in familie, profesie sau la nivel intelectual
  • criza de timp
  • izolarea
  • apariția unui obstacol fizic sau psihic in calea atingerii unui scop


Caracteristici


Orice tip de stres apare pe fondul adaptarii permanente a organismului la mediu, atunci cand se poate produce un dezechilibru marcant intre cerintele mediului și posibilitatile de reactie reale ale individului. Adaptarea presupune pastrarea integritatii organismului care este in permanenta amenintata de factori de stres de toate tipurile. In plus adaptarea presupune realizarea unui echilibru activ cu mediul. Stresul apare in momentul cand acest echilibru al adaptarii se perturba si poate cauza dezechilibre emotionale. Acest dezechilibru nu erste permanent.

In funcție de natura agentului stresor, stresul poate fi psihic, emotional, fizic, chimic și biologic. In functie de numarul persoanelor afectate, stresul poate fi individual sau colectiv.

 

Cum ma poate ajuta Bowen?


Terapia functioneaza pe principiile relaxarii neuro-musculare si ne vom adresa corpului ca intreg. Stresul mental se rasfange si asupra biologicului cauzand dureri de cap, dureri de stomac sau probleme digestive, asa zisele afectiuni psiho-somatice. Fie ca procedurile iti creaza o stare de somnolenta temporara sau o senzatie de energizare corpul ne va semnala lipsurile pe care le are. 

Astfel, daca ne este somn inseamna ca avem nevoie de somn pentru a ne regenera, iar daca ne energizeaza inseamna ca organismul incepe sa se detensioneze.  Credem ca o ora pe saptamana in care sa beneficiezi de terapia Bowen este prilejul ideal de a te deconecta de la activitatile agitate ale zile, astfel putand sa iti redobandesti energia, tonusul mental si concentrarea de care ai nevoie. O ora de liniste si pace bine meritata!

Totodata, terapia se adreseaza tinerilor si adolescentilor in perioadele dinaintea unui stress major, de pilda: examene, sesiuni, evenimente importante, activitati si competitii sportive dar si multe altele.


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.


Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!




Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca
                                                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu