luni, 16 mai 2016

Torticolis? Gat intepenit?



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti.

Informatiile din acest articol nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.

Suferi de torticolis? Ai gat de lup? Esti intepenit? Dese ori ajungem in situatia in care ne intepeneste gatul si ne creaza discomfort zile sau saptamani intregi.


Ce este torticolis?

 
Torticolis sau ,,gat de lup’’ este un simptom caracterizat prin inclinarea laterala a capului si a coloanei cervicale in urma unei afectiuni musculare, vertebrale sau nervoase care provoaca durere. Este un reumatism localizat la muschii cefei, care face ca miscarile gatului sa devina grele si dureroase. [< fr. torticolis, cf. lat. tortus – rasucit, collum – gat].


Cauze generale posibile


Cauzele posibile sunt pozitia incomoda din timpul somnului, miscarile bruste, expunerea indelungata la frig sau aer conditionat.


Tipuri de torticolis


Torticolis obisnuit - apare dupa o miscare brusca a gatului sau dupa o pozitie incomoda in timpul somnului.  

Torticolis congenital - apare la nastere, fiind cauzat de o dezvoltare neobisnuita a muschiului responsabil de extensia gatului: muschiul sternocleidomastoidian. Va fi necesar un consult pediatric in vederea diagnozei. Aceasta creaza discomfort si agitatie bebelusului.   
 Torticolis simptomatic - este unul dintre simptomele unei afectiuni cauzale. Se manifesta dupa leziuni, inflamatii, spasme sau alte traumatisme.


Ce pot eu sa fac?

In cazul unui discomfort de acest fel, se pot administra diverse medicamente, se pot face injectii cu toxina botulinica (Botox) sau se poate incerca o metoda mai blanda asupra organismului, terapia Bowen. In mod special in cazul bebelusilor, afectiunea creaza neplacere, agitatie si dificultate in a dormi linistiti, iar anumite tratamente din medicina clasica pot fi agresive pentru cei mici. La adulti, discomfortul este unul destul de mare, muschii gatului fiind incordati si tensionati. Aceasta poate interveni in activitatile zilnice, la serviciu sau in treburile casei, in plus pozitia capului poate fi una mai neobisnuita. In functie de natura torticolisului se vor efectua una sau mai multe sedinte de Bowen pentru a ameliora senzatiile neplacute, fara vreun efect advers negativ.

Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!



Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca




Un comentariu:

  1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere