luni, 25 aprilie 2016

Menstruatie - dureri si discomfort in ciclul menstrual



Articolul urmator trateaza aspectele generale despre problema menstruatiei si a durerilor asociate cu aceasta. Aici vei gasi definitii si posibile simptome premenstruale.


Informatiile prezentate nu tin locul unui consult medical de specialitate.



Ce este menstruatia?



Menstruatia este eliminarea si reinoirea periodica a mucoasei intrauterine, stratul care captuseste interiorul cavitatatii uterului. Eliminarea mucoasei este insotita de sangerare si se manifesta la sarsitul ciclului menstrual la femeile neinsarcinate. Ea se produce lunar la aproximativ aceelasi interval de timp. O data pe luna, ovarele elimina un ovul pentru a fi fecundat, daca aceasta este fecundat femeia va ramane gravida, daca nu, se produce menstruatia.



Ce este durerea in timpul ciclului menstrual?

 

In termini medicali durerea din timpul menstruatiei se numeste dismenoree si este localizata in abdomenul inferior. La unele femei, durerile menstruale sunt usoare, la altele, in schimb, sunt severe si impiedica activitatile obisnuite timp de mai multe zile pe luna.



Simptome asociate


Simptomele care pot insoti mentruatia sau apar in perioada dinaintea acesteia sunt diverse si se manifesta diferit la fiecare femeie in parte. Fie ca apar in timpul menstruatiei sau in zilele dinaintea acesteia (sindromul premenstrual) manifestarile pot fi asociate cu urmatoarele: balonare; disconfort intestinal; greata; dureri de cap;   ameteala; slabiciune generala; tulburari emotionale; agitatie.



Ce pot eu sa fac?

 

Un stil de viata armonios si echilibrat te va ajuta sa depasesti mai usor acesta perioada neplacuta a lunii. Consumul de fructe si legume aduce un plus de vitamine organismului. Atunci cand menstruatia se produce, corpul tau este mai slabit si este bine sa consumi multe produse care contin calciu si minerale pentru a-l fortifica. Consumul mare de lichide este, de asemeni, benefic.  

Totodata, exista substante care pot ajuta la diminuarea simptomelor si a durerilor menstruale, insa, exista si metode mai blande asupra organismului, precum terapia Bowen. Terapia se adreseaza problemei ajutand corpul in perioada aceasta de discomfort prin activarea sistemul limfatic al organismului. In acest fel te va ajuta sa elimini mai usor lichidul menstrual si poate scadea semnificativ intensitatea durerilor pana la disparitia acestora. 


Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!

Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca

Un comentariu:

  1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere