luni, 4 iulie 2016

Raceala de vara

In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti.

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Dragi cititori si pacienti, postarea de azi are un caracter relaxat, de vara. Astfel, pentru ca este vara, cea mai potrivita activitate este aceea de a prinde o raceala care sa ne tina in casa, departe de plaja, strand, excursii si distractie. Racelile obisnuite pot aparea oricand in timpul anului, fie iarna, fie vara. Cauzele pot sa difere, insa, in esenta discomfortul este similar.


Ce este raceala de vara?


Dupa cum, in mod misterios, titlul are mai multe subintelesuri, raceala de vara este o raceala care sa intampla vara. Nu ne-am fi asteptat la o astfel de definitie; e de la sine inteles ce este o raceala de vara. Termenul de raceala nu exista in terminologia medicala, este un termen uzual care isi are originea in acel ceva ce vine de la ,,rece’’ sau de la ceva rece. Astfel, discomfortul pe care il resimtim dupa o expunere scurta sau indelungata la frig sau la ceva rece, ne face sa spune ca ne-a prins o raceala. Simptomele pot fi diverse, de la nas infundat, durere de cap, tuse, durere de gat si discomfort general.


Posibile cauze


Cauzele aparitiei si instalarii racelilor pot fi numeroase. Cu toate ca vara este un anotimp cald si placut, racelile ocazionale nu ne ocolesc. Se pot instala din orice motiv, de la o banala inghetata, un suc rece, aerul conditional utilizat in mod exagerat la perioadele de stres care ne deregleaza mecanismele naturale de autoaparare si ne dezechilibreaza. In fapt, raceala apare in contextul in care ne-am obisnuit sa apara, iar contextul difera de la persoana la persoana.

 



Metode de prevenire


Metodele de prevenire a racelilor de vara:
  • ·       Consumul ridicat de Vitamina C, sucuri se portocale, lamiae, kiwi
  • ·       Consumul de fructe intregi, bine spalate
  • ·       Shake-uri de fructe si legume verzi, spanac, patrunjel, ghimbir
  • ·       Hidratarea constanta, consumul ridicat de lichide, in special apa
  • ·       Evitarea aerului conditionat, daca acesta va displace
  • ·       Consumul de miere de albine, polen crud, pastura



Ce pot eu sa fac?

In situatia in care, totusi, organismul tau este distrat si iti face o surpriza de genul unei raceli, intr-un moment nepotrivit, apeleaza la ceaiuri, meditatie, reechilibrare emotionala, vitamine, multa apa, relaxare si pauza de la stresul zilnic. Substantele chimice care se administreaza au adesea numeroase efecte nedorite. Una din terapiile eficiente in asemenea situatii este terapia Bowen. Prin activarea sistemului limfatic, terapia ajuta organismul sa elimine toxinele si cauzele aparitiei racelii, recuperarea facandu-se mai repede si mai usor, astfel incat sa te poti bucura de activitatile de vacanta!


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu