marți, 18 octombrie 2016

Pantofi cu tocIn articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti. 

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Pentru ca urmeaza perioada sarbatorilor in care vom purta mult tocuri, de ce nu am purta tocuri fara suferinta? Fie ca ne place sa le purtam tot timpul sau numai la ocazii speciale, uneori felul in care sunt facuti pantofii cu toc ne creaza probleme.


Tocurile - scurt istoric

 

Papucii cu toc exista inca din Egiptul Antic si erau folositi atat de femei cat si de barbati. Sandalele aratau clasa sociala a fiecarei persoane in parte. Sclavii nu purtau pantofi deloc, ori purtau sandale facute din frunze de palmier. Oamenii obisnuiti purtau sandale din papirus impletit. Clasa aristocratica purta sandalele cu botul ascutit (botul ascuțit, ca si tocul, este un simbol falic).Simbol falic

 

Tocul de la pantofi reprezinta si un simbol falic. In primul rand, existenta tocului exprima atractia femeilor fata de sexul opus, un mesaj subliminal adresat reprezentantilor acestora, o chemare, o exprimare codificata a dorintelor. In al doilea rand, acesta reprezinta un substitut pentru organul genital masculin, substituirea unei lipse sau pierderi de care femeile se simt private. Simbolul falic are si legatura cu mitul Complexului lui Oedip. Complexul apare, spune Freud, in jurul varstei de 3 ani si se intinde pana la varsta de 5-6 ani, dar se reactiveaza odata cu intrarea in pubertate.De ce poartă femeile tocuri?


  • Intaresc muschii din zona pelvisului, dar si cei vaginali, fapt care duce la o imbunatatire considerabila a vietii sexuale.
  • Pentru a arata sau a crea senzatia ca fac parte dintr-o clasa superioara. In felul acesta barbatii vor trebui sa le trateze ca atare.
  • Pentru a iesi in evidenta intre alte femei.
  • Pentru a fi egale cu barbatii, adica a compensa o lipsă.
  • Pentru a da senzatia ca sunt mai inalte si pentru a fi mai atractive.


De ce nu poartă femeile pantofi cu toc?

 

  • Nu vor sa fie considerate femei usoare.
  • Nu vor sa reactiveze Complexul lui Oedip.
  • Din cauza sanatatii
  • Nu vor sa atraga atentia barbatilor, sau unui anumit tip de barbati.
  • Se simt suficient de atractive si fara.Ce pot sa fac eu?De cele mai multe ori, un pantof incomod poate sa ne duca la dureri de picioare, de gambe sau coapse, crampe musculare, dureri plantare (laba piciorului) sau dureri de pelvis, sold sau spate. Genul acesta de tensiuni ne descurajeaza sa purtam mai des tocuri chiar daca ne place in mod special sa o facem. Prin terapia Bowen putem relaxa muschii si fasciile pentru ca tu sa poti sa incalti din nou perechea preferata de tocuri.  Daca ai avut o noapte lunga vino sa te relaxezi si sa te regenerezi, pentru ca apoi sa o poti lua de la capat.


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu