luni, 12 septembrie 2016

Pietre la rinichi - Colica renala



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti. 
 
Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.

Daca nu ti s-a intamplat tie, sigur cunosti pe cineva care sa fi avut vreodata pietre sau nisip la rinichi. Aceste formatiuni pot crea neplaceri, mai ales in momentul in care se misca sau in momentul in care organismul incearca sa le elimine.



Ce sunt pietrele la rinichi?

 
Pietrele la rinichi, litiaza renala, nisipul sau depunerea de calculii renali sunt denumiri ale formatiunilor care se depun la nivelul tractului urinar si sunt compuse din minerale si din saruri. Ele sunt componente obisnuite in organism, unele absorbindu-se in corp si avand diverse roluri, altele fiind eliminate, iar altele ramanand la nivel renal si provoacand neplacere in momentul in care se misca si urmeaza sa fie eliminate.


Cauze care produc pietre la rinichi


In general cauzele formarii calculilor renali sunt cantitatile ridicate de saruri si minerale din organism, asta insemnand consumul ridicat de alimente, suplimente alimentare si baututi cu continut de minerale si saruri.


Ce este colica renala?


Colica renala este momentul in care organismul decide sa elimine formatiunile depuse, fie ca sunt calculi renali mici, medii sau mari. Marimea acestora vor fi evaluata de catre medical tau, insa, se poate numi o colica renala in momentul in care pietricelele sau nisipul (calculi renali) incep sa calatoreasca prin tractul urinar pentru a fi eliminate prin urina. In functie de intensitatea durerii se poate estima si marimea calculilor, desi, de regula discomfortul in cazul unei colici renale este destul de semnificativ, indiferent de marimea depunerilor. Senzatiile de discomfort sunt localizate in partea de jos a spatelui si in interiorul tractului urinar, dar poate sa radieze, de multe ori obligand persoana sa se plimbe sau dimpotriva sa stea nemiscat in pat. Durerea, culoarea si mirosul urinei, dificultatea sau imposibilitatea de a urina sunt semnele pe care nu trebuie sa le ignori.


Prevenirea pietrelor la rinichi


  • Consuma o cantitate mai insemnata de apa in fiecare zi
  • Alege o dieta saraca in sare si proteine de origine animala
  • Consuma suplimente alimentare moderat sau dupa indicatiile de pe prospect
  • Consuma mai multe alimente care contin magneziu, acesta ajuta la dizolvarea calculilor. Poti allege intre avocado, broccoli, spanac, nuci, capsuni si afine
  • Elimina din dieta alimentele procesate cum ar fi: sosurile din comert, semipreparatele, hrana congelata, chipsurile sau alimentele de timp fast food. Acestea contin cantitati semnificative de sare si cresc exponential sansele formarii pietrelor la rinichi. Incearca o dieta bazata pe legume si fructe intregi, neprocesate.



Ce pot eu sa fac?

 

In primul rand preventia este mai usoara decat tratarea, insa, uneori se intampla pur si simplu sa avem cateva mici depuneri care sa inceapa sa ne provoace senzatii neplacute. Ei bine, in functie de stadiul si marimea lor, dar si de localizarea pietrelor, terapia Bowen te-ar putea ajuta in cazul unei colici renale la eliminarea calculilor, deoarece activeaza curatarea si detoxifierea organismului, iar daca este necesar va ajuta la eliminarea mai rapida a depunerilor. Astfel, suferinta ar fi mai scurta, iar apoi iti vei putea relua activitatile obisnuite si sa-ti castigi echilibrul.


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu