marți, 26 iulie 2016

Bebe Bowen

In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti.

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Bebelusii intampina de multe ori diverse probleme, cum ar fi: colicii, agitatia, lipsa somnului sau gatul intepenit si problemele de tranzit intestinal.

Ce este Bebe Bowen?


Bebe Bowen este o procedura destinata exclusiv bebelusilor. Este formata din cateva proceduri de
baza in terapie si se efectueaza cu delicatete pe pielea bebelusului. Sedintele sunt scurte in cazut celor mici, ei sunt extrem de receptivi, nu au nevoie de pause lungi. Pentru ca viata unei familii sa fie linistita in perioada in care apare un nou membru al familiei, trebuie ca acest nou membru sa fie echilibrat si fericit cu burtica si cu somnicul lui. Un bebelus linistit si viguros este si o familie fericita!


Caror probleme se adreseaza Bebe Bowen?

Voi enumera cateva din problemele si dificultatile parintilor in ce priveste starea bebelusilor lor. Stari de discomfort a celor mici pot fi create de:
  • ·       Balonare
  • ·       Crampe
  • ·       Colici
  • ·       Constipatie
  • ·       Agitatie
  • ·       Lipsa somnului
  • ·       Gat blocat sau intepenit
  • ·       Episoadele lungi de plans



Cum abordez situatia?

In primul rand, se va face un control pediatric in vederea diagnozei corecte, apoi se va decide felul de abordare, insa, intotdeauna ambientul in care bebelusul locuieste trebuie sa fie armonios, luminos, colorat, linistit, evitati tonurile foarte ridicate sau zgomotele foarte puternice. Armonia, pacea, rabdarea si iubirea sunt elementele esentiale in relatia cu nou membru al familiei de care sunt convinsa ca bebelusii vostri au parte din belsug.

In al doilea rand, diagnosticele uzuale la bebelusi sunt agitatia, colicii, constipatia, plansul excesiv si gatul intepenit, diagnostice usurele si tratabile. Cand un micut are una din aceste probleme starea lui de spirit nu e cea mai vesela si va va anunta imediat si se pot lua masuri rapide cu bai caldute, masaj cu ulei, cantecele si povesti, insa daca acestea nu functioneaza intocmai exista si alte posibilitati de abordare.


Ce pot eu sa fac?
Ceea ce puteti face in plus, ca parinti, este sa ii oferiti bebelusului o terapie atat de frumoasa si noninvaziva cum e Bowen. Bebelusii se pot linisti chiar in timpul terapiei, iar in dupa terapie li se vor reduce simptomele de balonare, colici, gat blocat si agitatie, vor redeveni veseli, vioi si dragalasi, iar ca parinte te poti bucura la maxim de clipele acestea minunate din viata voastra!


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!

  
Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca


luni, 18 iulie 2016

Constipatie?



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti.

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.

Constipatia este o problema frecventa in randul copiilor, tinerilor, adultior si a persoanele in varsta. Fie cronica sau ocazionala, aceasta afectiune ne creaza discomfort si poate sa ne afecteze starea de spirit si starea generala de sanatate si echilibru.


Ce este constipatia?


Prin constipatie putem intelege evacuarea rara sau cu dificultate a ramasitelor digestiei din intestin. Frecventa evacuarilor continutului intestinal (frecventa scaunelor) poate varia, de la trei pe zi la trei pe saptamana. Ca regula generala, se poate discuta de constipatie daca intervalul dintre scaune depaseste trei zile sau daca scaunele au o consistenta crescuta si sunt eliminate cu dificultate sau cu discomfort.



Cauze posibile


In viata unui om, alimentatia joaca un rol esential in pastrarea vitalitatii, a sanatatii si echilibrului fizic, dar si a echilibrului emotional. De ce? Suntem ceea ce mancam, astfel incat, cu cat ai o alimentatie mai vie, mai colorata, mai diversificata, bogata in fructe, legume si seminte, o alimantatie plina de enzime, fibre, proteine si uleiuri esentiale (Omega 3, 6, 9), te vei simti energic, sistemul digestiv va functiona normal si organismal se va echilibra.

Insa, stim cu toti cum decurg zilele noastre agitate si ce stil de alimentatie adopta majoritatea persoanelor. Consumul ridicat de alimente albe, cum le numesc eu, patiserie, paine, paste, orez alb, covrigi, si alte feluri de carbohidrati (consumul de carbohidrati este indicat in compania legumelor si a altor surse de nutrienti, fiind un important combustibil pentru organism) dar si consumul de mancaruri grele, cu multe calorii, care se digera greu (carne, grasimi), cantitatile mari de alimente consumate la o singura masa, mancatul rar si mult, in loc de putin si des, toate acestea pot interveni in sistemul digestiv si pot ingreuna eliminarea rezidurilor astfel aparand constipatia. Totodata, consumul scazut de lichide, accentueaza starea de ingreunare intestinala, deoarece corpul este dezhidratat si ii este din ce in ce mai dificil sa elimine rezidurile de care nu mai are nevoie dupa ce, prin digestie, a extras nutrientii necesari unei functionari armonioase a organismului.

Sa nu uitam de unul din cei mai importanti factori ai aparitiei constipatiei: stresul. Sistemul digestiv functioneaza in corelatie cu starea emotionala, astfel ca stresul zilnic sau sitiuatiile de stres pot afecta tranzitul intestinal, in sensul ca eliminarea scaunelor va fii ingreunata sau se va produce la un interval mare de timp, 4-7 zile, depinzand de la caz la caz.

Constipatia poate fi atat ocazionala, cat si cronicizata, un consult de specialitate va putea determina severitatea afectiunii.


 


Ce ai putea face pentru a combate constipatia?


•           Cresterea consumului de legume si fructe crude
•           Cresterea consumul de apa si lichide (suc natural, ceai)
•           Mancatul colorat; intotdeauna in farfurie sa avem mai multe culori, farfuria sa fie vie, nu fada, alba, plictisitoare.
•           Mai putin si mai des, decat mai mult si mai rar
•           Eliminarea stresului sau cooperarea cu situatiile de stres
•           Echilibrarea emotionala acolo unde e cazul (in afectiunile de malnutritie)
•           Incercarea eliminarii laxativelor (organismal creaza un sistem de rezistenta si dependenta la subsatntele care il ajuta sa elimine materiile fecale si devine lenes, astfel, vei deveni dependent de laxative)
•           Consumul ridicat de alimente cu enzime si fibre
•           Schimbarea legaturii emotionale fata de mancare



Efectele constipatiei


Constipatia aduce dupa sine multe efecte negative, deoarece deseurile care ar trebui sa fie eliminate periodic, raman in organism si isi continua procesul de putrefactie, astfel, afectandu-ne starea de sanatate. Oboseala accentuata, balonarea, discomfortul abdominal si acumularea de toxine, ne pot afecta atat fizic, cat si la nivel emotional deoarece simtim ca nu ne putem duce la bun sfarsit toate activitatile pe care dorim sa le desfasuram.

 


Ce pot face eu?

Daca te comfrunti cu o astfel de situatie, indifferent ca e o contipatie cronica sau ocazionala, poti incerca echilibrarea alimentatiei, insa exista si alte metode blande asupra organismului care te-ar putea ajuta. Terapia Bowen este o terapie care prin activarea sistemului limfatic si prin tratarea stresului sau a altor afectiuni ale tractului intestinal te-ar putea ajuta la imbunatatirea simtomelor de constipatie.


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca

luni, 4 iulie 2016

Raceala de vara

In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti.

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Dragi cititori si pacienti, postarea de azi are un caracter relaxat, de vara. Astfel, pentru ca este vara, cea mai potrivita activitate este aceea de a prinde o raceala care sa ne tina in casa, departe de plaja, strand, excursii si distractie. Racelile obisnuite pot aparea oricand in timpul anului, fie iarna, fie vara. Cauzele pot sa difere, insa, in esenta discomfortul este similar.


Ce este raceala de vara?


Dupa cum, in mod misterios, titlul are mai multe subintelesuri, raceala de vara este o raceala care sa intampla vara. Nu ne-am fi asteptat la o astfel de definitie; e de la sine inteles ce este o raceala de vara. Termenul de raceala nu exista in terminologia medicala, este un termen uzual care isi are originea in acel ceva ce vine de la ,,rece’’ sau de la ceva rece. Astfel, discomfortul pe care il resimtim dupa o expunere scurta sau indelungata la frig sau la ceva rece, ne face sa spune ca ne-a prins o raceala. Simptomele pot fi diverse, de la nas infundat, durere de cap, tuse, durere de gat si discomfort general.


Posibile cauze


Cauzele aparitiei si instalarii racelilor pot fi numeroase. Cu toate ca vara este un anotimp cald si placut, racelile ocazionale nu ne ocolesc. Se pot instala din orice motiv, de la o banala inghetata, un suc rece, aerul conditional utilizat in mod exagerat la perioadele de stres care ne deregleaza mecanismele naturale de autoaparare si ne dezechilibreaza. In fapt, raceala apare in contextul in care ne-am obisnuit sa apara, iar contextul difera de la persoana la persoana.

 



Metode de prevenire


Metodele de prevenire a racelilor de vara:
  • ·       Consumul ridicat de Vitamina C, sucuri se portocale, lamiae, kiwi
  • ·       Consumul de fructe intregi, bine spalate
  • ·       Shake-uri de fructe si legume verzi, spanac, patrunjel, ghimbir
  • ·       Hidratarea constanta, consumul ridicat de lichide, in special apa
  • ·       Evitarea aerului conditionat, daca acesta va displace
  • ·       Consumul de miere de albine, polen crud, pastura



Ce pot eu sa fac?

In situatia in care, totusi, organismul tau este distrat si iti face o surpriza de genul unei raceli, intr-un moment nepotrivit, apeleaza la ceaiuri, meditatie, reechilibrare emotionala, vitamine, multa apa, relaxare si pauza de la stresul zilnic. Substantele chimice care se administreaza au adesea numeroase efecte nedorite. Una din terapiile eficiente in asemenea situatii este terapia Bowen. Prin activarea sistemului limfatic, terapia ajuta organismul sa elimine toxinele si cauzele aparitiei racelii, recuperarea facandu-se mai repede si mai usor, astfel incat sa te poti bucura de activitatile de vacanta!


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca