marți, 18 octombrie 2016

Pantofi cu toc



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti. 

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Pentru ca urmeaza perioada sarbatorilor in care vom purta mult tocuri, de ce nu am purta tocuri fara suferinta? Fie ca ne place sa le purtam tot timpul sau numai la ocazii speciale, uneori felul in care sunt facuti pantofii cu toc ne creaza probleme.


Tocurile - scurt istoric

 

Papucii cu toc exista inca din Egiptul Antic si erau folositi atat de femei cat si de barbati. Sandalele aratau clasa sociala a fiecarei persoane in parte. Sclavii nu purtau pantofi deloc, ori purtau sandale facute din frunze de palmier. Oamenii obisnuiti purtau sandale din papirus impletit. Clasa aristocratica purta sandalele cu botul ascutit (botul ascuțit, ca si tocul, este un simbol falic).



Simbol falic

 

Tocul de la pantofi reprezinta si un simbol falic. In primul rand, existenta tocului exprima atractia femeilor fata de sexul opus, un mesaj subliminal adresat reprezentantilor acestora, o chemare, o exprimare codificata a dorintelor. In al doilea rand, acesta reprezinta un substitut pentru organul genital masculin, substituirea unei lipse sau pierderi de care femeile se simt private. Simbolul falic are si legatura cu mitul Complexului lui Oedip. Complexul apare, spune Freud, in jurul varstei de 3 ani si se intinde pana la varsta de 5-6 ani, dar se reactiveaza odata cu intrarea in pubertate.



De ce poartă femeile tocuri?


  • Intaresc muschii din zona pelvisului, dar si cei vaginali, fapt care duce la o imbunatatire considerabila a vietii sexuale.
  • Pentru a arata sau a crea senzatia ca fac parte dintr-o clasa superioara. In felul acesta barbatii vor trebui sa le trateze ca atare.
  • Pentru a iesi in evidenta intre alte femei.
  • Pentru a fi egale cu barbatii, adica a compensa o lipsă.
  • Pentru a da senzatia ca sunt mai inalte si pentru a fi mai atractive.


De ce nu poartă femeile pantofi cu toc?

 

  • Nu vor sa fie considerate femei usoare.
  • Nu vor sa reactiveze Complexul lui Oedip.
  • Din cauza sanatatii
  • Nu vor sa atraga atentia barbatilor, sau unui anumit tip de barbati.
  • Se simt suficient de atractive si fara.



Ce pot sa fac eu?



De cele mai multe ori, un pantof incomod poate sa ne duca la dureri de picioare, de gambe sau coapse, crampe musculare, dureri plantare (laba piciorului) sau dureri de pelvis, sold sau spate. Genul acesta de tensiuni ne descurajeaza sa purtam mai des tocuri chiar daca ne place in mod special sa o facem. Prin terapia Bowen putem relaxa muschii si fasciile pentru ca tu sa poti sa incalti din nou perechea preferata de tocuri.  Daca ai avut o noapte lunga vino sa te relaxezi si sa te regenerezi, pentru ca apoi sa o poti lua de la capat.


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca


luni, 10 octombrie 2016

Bowen in sarcina



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti. 

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Esti gravida? Vei deveni mamica?



Aceasta experienta este una din cele mai minunate experiente din viata ta. Bucura-te din plin de ea.


Este o perioada de tranzitie, de la femeie la mama, iar acest lucru este intocmai ceea ce marea majoritate a femeilor aleg sa faca. In timpul sarcinii vei experimenta senzatii noi, trairi noi, manifestari interesante, schimbari in corp si multa fericire si implinire.


Cum vine un beblus pe lume?


Ne pacalim singuri daca avem senzatia ca stim tot despre darul vietii sau despre cum se concepe si cum se dezvolta un copil in pantecele mamei, insa embriologia (stiinta care se ocupa cu studiul embrionului, a viitorului copil) ne spune ca dupa unirea ovulului cu spermatozoidul, in fiecare zi din timpul vietii intrauterine, pe baza informatiilor care se gasesc in ADN, se dezvolta fiecare celula, organ, functie, dar si caracteristicile intelectuale si psihologice ale copilului.


Ce se intampla cu corpul tau?


Schimbarile hormonale, senzatia de oboseala, greturile de pe parcursul zilei, dar in mod special greturi de dimineata si incapacitatea de a te concentra sunt efecte normale ale sarcinii. Corpul tau lucraza intens pentru a-l ajuta pe cel mic sa-si ia toate cele necesare dezvoltarii. Luarea in greutate si discomfortul cauzat de greutate in zona spatelui este destul de frecvent. Emotiile puternice si schimbarile bruste de stari de spirit sunt des intalnite. Tu si copilul tau, lucrati intens si treceti acum prin cele mai apropiate clipe impreuna.


Cum sa te simti minunat in sarcina?


In aceasta perioada, corpul tau este mai activ decat in mod obisnuit si va trebui sa te gandesti cum sa il ajuti din exterior. Iata cateva posibilitati de luat in considerare: 
 
  • Consuma mai multa apa, bebelusul, dar si corpul si piele ta au nevoie de hidratare
  •   Consuma vitamine specifice perioadei de sarcina – vitamine din plante, cat mai pure
  •   Mananca legume si fructe crude intregi
  •   Evita alimentele procesate sau cu multi conservanti
  •   Fa miscare, plimba-te, danseaza, practica yoga sau inot
  •   Mediteaza dimineata, seara, in timpul zilei, oricand
  •   Evita pe cat posibil situatiile de stres. Tu esti intermediarul prin care beblusul are legatura cu lumea din exterior. Tot ce simti tu, va simti si el. Elibereaza-te de stres si frici!
  •   Vorbeste-i, povesteste-i, citeste-i carti, povesti, comunica cu el tot timpul, asculta muzica impreuna cu el si aminteste-i mereu cat de mult il iubesti
  •  Evita pe cat posibil consumul de medicamente puternice (medicul sau farmacistul te va instiinta)

Ce pot eu sa fac?


In momentele acestea ar trebui sa te poti ocupa doar de tine si de bebelus, insa, e posibil ca uneori viata sa ne fie mai complicata de atat, iar pentru momentele acestea exista terapia Bowen. Te poate ajuta in primul trimestru cand greturile sunt mai pronuntate, sau daca exista discomfort in zona spatelui, pe plan emotional si fizic.



Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza. 
 
Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!



 
Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca