luni, 26 septembrie 2016

Postura si tinuta



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti.

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.


Fie ca esti adolescent, tanar, batran, femeie sau barbat, o postura corecta a corpului denota incredere, disciplina si echilibru interior.

 
Adesea, nu reusim sa ne pastram echilibrul si ajungem sa simtim ca intreaga lume este asezata pe umerii nostri. Fie ca ai un serviciu sedentar, la birou in fata calculatorului sau un serviciu mai dificil unde rezistenta fizica este importanta, sau acasa cand ne relaxam la un film sau la televizor postura noastra devine usor aplecata. Motivati de oboseala, de stres, sau diversele lucuri cu care ne confruntam avem tendinta sa aplecam umerii in fata si sa adoptam o tinuta mohorata, abatuta dar si inconfortabila. Postura aceasta, in cele din urma, va incepe sa iti provoace neplaceri, iar stucturile osoase incep sa se modifice in sensul ca se obisnuiesc cu aceasta pozitie nefireasca, iar adesea pot provoca neplaceri in zona superioara a spatelui. In plus, incercarea de a sta drept provoaca la randul ei neplacere motiv pentru care revenim la pozitia incorecta.


Ce este o postura incorecta?


O postura incorecta este aceea in care corpul nostru nu se afla intr-o pozitie de aliniere adecvata fata de axul nostru de greutate care este perpendicular in organism si se intersecteaza cu centrul nostru de greutate. Spre exemplu o postura corecta se poate observa la bebelusii care invata sa umble. Postura naturala este alinierea pe care o folosim instinctiv atunci când invatam sa mergem. Copii mici, exerseaza din nou si din nou, pana cand isi gasesc axul central care se aliniaza cu oasele, astfel incat sa isi poata tine capul drept si sa poata merge in pozitie verticala. Poti observa modul in care copii mici incep sa umble: posteriorul iesit in afara, burtile rotunde relaxate, iar coloana vertebrala dreapta. Ei par sa umble cu mandrie.

Pentru o postura corecta nu trebuie sa ne fortam sa ducem umerii in spate, sa scoatem pieptul in fata sau sa facem efort deosebit, trebuie doar ca muschii nostri sa fie relaxati si coloana sa-si recapete forma initiala natural dreapta.


Metode de preventie

·        
  •            Este evident ca statul la calculator sau indeplinirea de activitati monotone unde uitam sa ne controlam postura pot contribui la o pozitie incorecta a corpului si ulterior la discomfort la nivelul superior al spatelui. Prin reamintirea constanta de a ne contola felul in care umblam si stam pe scaun poate sa ajute la dezobisnuirea corpului de a avea postura aplecata, incorecta. 
  • ·         Cooperarea cu sisteme de stres, manevrarea inteligenta a stresului
  • ·         Meditatii, relaxare profunda, exercitii de relaxare


Ce pot eu sa fac?


Chiar daca ai doar o postura incorecta sau te deranjeaza spatele in partea de sus, sesizezi o malformare a coloanei sau o aplecare inainte mai pronuntata, cel mai important lucru este sa iti reamintesti mereu sa ramai drept, dar relaxat. Relaxarea muschilor, a erectorilor spinali, a muschiului psoas si a muschilor gluteus maxinus, cat si o repozitionare a zonei pelviene si sacrate vor declansa in organism o metoda de indreptare naturala a coloanei vertebrale si tu te vei simti instant mai inal si mai relaxat, te vei misca cu o mai mare usurinta. Practic, terapia Bowen grabeste procesul de realiniere naturala a coloanei pe care tu il faci in mod continent atunci cand sati jos sau umbli incercand sa iti tii spatele drept. Vei putea avea o postura corecta si naturala fara efort si te vei simti echilibrat.




Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!



Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca



luni, 12 septembrie 2016

Pietre la rinichi - Colica renala



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti. 
 
Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.

Daca nu ti s-a intamplat tie, sigur cunosti pe cineva care sa fi avut vreodata pietre sau nisip la rinichi. Aceste formatiuni pot crea neplaceri, mai ales in momentul in care se misca sau in momentul in care organismul incearca sa le elimine.



Ce sunt pietrele la rinichi?

 
Pietrele la rinichi, litiaza renala, nisipul sau depunerea de calculii renali sunt denumiri ale formatiunilor care se depun la nivelul tractului urinar si sunt compuse din minerale si din saruri. Ele sunt componente obisnuite in organism, unele absorbindu-se in corp si avand diverse roluri, altele fiind eliminate, iar altele ramanand la nivel renal si provoacand neplacere in momentul in care se misca si urmeaza sa fie eliminate.


Cauze care produc pietre la rinichi


In general cauzele formarii calculilor renali sunt cantitatile ridicate de saruri si minerale din organism, asta insemnand consumul ridicat de alimente, suplimente alimentare si baututi cu continut de minerale si saruri.


Ce este colica renala?


Colica renala este momentul in care organismul decide sa elimine formatiunile depuse, fie ca sunt calculi renali mici, medii sau mari. Marimea acestora vor fi evaluata de catre medical tau, insa, se poate numi o colica renala in momentul in care pietricelele sau nisipul (calculi renali) incep sa calatoreasca prin tractul urinar pentru a fi eliminate prin urina. In functie de intensitatea durerii se poate estima si marimea calculilor, desi, de regula discomfortul in cazul unei colici renale este destul de semnificativ, indiferent de marimea depunerilor. Senzatiile de discomfort sunt localizate in partea de jos a spatelui si in interiorul tractului urinar, dar poate sa radieze, de multe ori obligand persoana sa se plimbe sau dimpotriva sa stea nemiscat in pat. Durerea, culoarea si mirosul urinei, dificultatea sau imposibilitatea de a urina sunt semnele pe care nu trebuie sa le ignori.


Prevenirea pietrelor la rinichi


  • Consuma o cantitate mai insemnata de apa in fiecare zi
  • Alege o dieta saraca in sare si proteine de origine animala
  • Consuma suplimente alimentare moderat sau dupa indicatiile de pe prospect
  • Consuma mai multe alimente care contin magneziu, acesta ajuta la dizolvarea calculilor. Poti allege intre avocado, broccoli, spanac, nuci, capsuni si afine
  • Elimina din dieta alimentele procesate cum ar fi: sosurile din comert, semipreparatele, hrana congelata, chipsurile sau alimentele de timp fast food. Acestea contin cantitati semnificative de sare si cresc exponential sansele formarii pietrelor la rinichi. Incearca o dieta bazata pe legume si fructe intregi, neprocesate.



Ce pot eu sa fac?

 

In primul rand preventia este mai usoara decat tratarea, insa, uneori se intampla pur si simplu sa avem cateva mici depuneri care sa inceapa sa ne provoace senzatii neplacute. Ei bine, in functie de stadiul si marimea lor, dar si de localizarea pietrelor, terapia Bowen te-ar putea ajuta in cazul unei colici renale la eliminarea calculilor, deoarece activeaza curatarea si detoxifierea organismului, iar daca este necesar va ajuta la eliminarea mai rapida a depunerilor. Astfel, suferinta ar fi mai scurta, iar apoi iti vei putea relua activitatile obisnuite si sa-ti castigi echilibrul.


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca

luni, 5 septembrie 2016

Infectie urinara



In articolul acesta vei gasi informatii generale, definitii si posibile cauze ale problemei cu care te confrunti.

Informatiile prezentate nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.

Fie ca suntem copii, tineri, adulti sau personae in varsta, infectia urinara se poate intampla oricand.


Ce este o infectie urinara?


Infectiile tractului urinar sau infectiile urinare sunt situatiile caracterizate prin discomfort si senzatii neplacute manifestate la nivelul tractului urinar. In absenta infectiei, tractul urinar este steril, cu exceptia a 1/3 din partea externa a uretrei la femei. Infectia poate atinge uretra, vezica urinara, dar si structurile din apropiere, fascia perineala si prostata.



Posibile cauze care produc o infectie urinara


Aparatul urinar, dar si urina contin o serie de proprietati cu scopul de a preveni infectia si patrunderea impuritatilor prin orificiul extern al uretrei. Cel mai probabil impuritatile provin de la nivelul tractului digestiv inferior si anusului.
Totodata, femeile sunt mai predispuse la infectiile urinare, in special in timpul sarcinii, dar si personele mai in varsta.



Simptome posibile



  • ·         Durere sau arsura in timpul urinarii
  • ·         Senzatia de a urina mai des
  • ·         Eliminarea unei cantități mici de urina
  • ·         Urina tulbure
  • ·         Frison si febra
  • ·         Greata si varsaturi
  • ·         Sensibilitate si discomfort in abdomenul inferior



Metode de prevenire a infectiilor urinare



  • ·         Consuma in fiecare zi o cantitate mare de apa plata
  • ·         Urineaza imediat ce apare senzatia
  • ·         Mentine o igiena intima adecvata
  • ·         Goleste vezica urinara cat de repede posibil dupa un contact sexual
  • ·         Nu utiliza produsele igienice cu potential de iritante. Produse care contin chimicale sau alcool, folosirea deodorantelor, a servetelelor umede si a gelurilor de dus in regiunea genitala pot irita uretra si pot crea senzatii neplacute.


Ce pot eu sa fac?


In functie de diagnostic si de stadiul in care este infectia urinara se vor administra diverse tratamente, medicamentoase sau naturiste. Igiena intima este foarte importanata, insa, in compania tratamentelor clasice si a metodelor curative moderne poti incerca si terapia Bowen. Aceasta te-ar putea ajuta sa pornesti un proces de detoxifiere a organismului care va drena impuritatile din tractul urinar si va ajuta la echilibrarea organismului. Consumul de lichide este, de asemeni foarte important deoarece trebuie sa existe schimbul permanent de fluide in organism si in tractul urinar.


Bowen se poate aplica concomitent cu alte tratamente care vizeaza problema in cauza.

Asadar, ne pastram speranta, cu dragoste si rabdare pentru ca exista terapia Bowen!


Pentru mai multe informatii contactati:

Terapeut Laura Muresan

0742 083 423

Cluj-Napoca